Vysočina nominovala osobnosti do vedení hnutí ANO 2011

Členové Hnutí ANO z Vysočiny v lednu hlasovali o nominacích do celostátního vedení hnutí ANO. Celorepublikový sněm hnutí se uskuteční v Praze 12. února, kdy se bude po třech letech volit nové vedení hnutí. To má obvykle dvouletý mandát, kvůli koronavirovým opatřením ale současní členové předsednictva působili v čele hnutí tři roky.

„Volební sněm za Vysočinu jsme spojili s tím nominačním. Nakonec jsme si za naši krajskou organizaci odhlasovali, že na předsedu nominujeme Andreje Babiše, na 1. místopředsedkyni Alenu Schillerovou a na místopředsedy Radka Vondráčka, Ivo Vondráka a Karla Havlíčka,“ upřesnil nový krajský předseda Martin Kukla, který byl tři uplynulé roky členem celostátního předsednictva, ale poté, co byl letos v lednu zvolen krajským předsedou, na celorepublikový post už nekandidoval.

„Na nominacích jsme se shodli. Jde o kolegy, kteří mají ve vrcholné politice několikaleté zkušenosti a jsou za nimi vidět profesionální výstupy. Například Alena Schillerová odváděla na ministerstvu financí skvělou práci a své zkušenosti aktuálně velmi dobře úročí jako opoziční lídryně. Právě proto jsme se rozhodli pro nominaci na post 1. místopředsedkyně,“ okomentoval jednu z nominací Martin Kukla.

Nominace na celostátní sněm Hnutí ANO pro rok 2022 za Vysočinu:

Na předsedu nominován: Ing. Andrej Babiš,

na 1. místopředsedkyni: JUDr. Alena Schillerová Ph.D.,

místopředsedové hnutí: Mgr. Radek Vondráček, prof. Ing.  Ivo Vondrák CSc., Doc. Ing. Karel Havlíček Ph.D., MBA, JUDr. Alena Schillerová Ph.D.

8. 2. 2022