Pozvánka na 4. zasedání Zastupitelstva města Jihlavy

V úterý 16. dubna od 13 hod. se bude konat ve velké zasedací místnosti Magistrátu města Jihlavy 4. zasedání Zastupitelstva města Jihlavy.

Jedním z důležitých bodů, které jsou na programu zastupitelstva, bude projednávání rozdělení disponibilního zůstatku ve výši 78.261.000,- Kč. Tento materiál je svojí povahou jeden z velmi podstatných materiálů, který v průběhu roku zastupitelstvo schvaluje. Nejde totiž o formální přesun nebo korekci v rámci již schváleného rozpočtu, ale jde o zcela nové aktivity, které bude město realizovat. Zastupitelé hnutí ANO zastávají názor, že materiál tohoto typu si zaslouží větší politickou diskuzi předtím, než je předkládán jak finančnímu výboru, tak zastupitelstvu města.

Projednávat se budou také kapitálové výdaje Brněnská 29 (DDM), konkrétně navýšení výdajů na projektovou dokumentaci opravy tohoto objektu o dalších 200 tis. Kč. Připravovat projekt na úpravu budovy města, kde lze předpokládat další výdaje v rozsahu 20 - 30 mil. Kč, nedává ekonomický smysl, zejména pokud nájemce objektu bude platit cca 1 mil. Kč za rok a nikdo není schopen doložit, že nájemce v objektu vydrží alespoň 30 let. Finanční výbor tento bod nedoporučil.

Perličkou je předložení návrhu na opětovné navýšení odměn neuvolněným členům zastupitelstva. Na předposledním zasedání zastupitelstva v prosinci 2018 zastupitelstvo schválilo odměny a po několika měsících se otázka odměn opět otevírá. Navýšení odměn vnímáme jako výrazně nesystémové.

Hnutí ANO zpracovalo a předkládá ke schválení vlastní materiál týkající se Zprávy o činnosti rady města. Členové zastupitelstva tak budou mít možnost položit členům rady dotazy týkající se činnosti rady města a na závěr vzít zprávu na vědomí. Na úrovni Kraje Vysočina tento způsob prezentace rady funguje, tak věříme, že koaliční zastupitelé se k předloženému návrhu postaví čelem.   

Každé zasedání zastupitelstva můžete sledovat v přímém přenosu přes internet. On-line přenos ze 4. zasedání Zastupitelstva města Jihlavy bude k dispozici zde.

Zastupitelský klub hnutí ANO 2011 Jihlava

13. 4. 2019