Reakce našich zastupitelů na blog zastupitele Tomance

Na stránkách Jihlavských listů byl v sobotu 2.3.2019 zveřejněn blog, ve kterém zastupitel Tomanec napadá zastupitele za hnutí ANO

Ing. Miloslav Neckář ke svému nařčení uvádí:

Po přečtení Vašeho článku p. Tomanče, kde mě napadáte, krátce reaguji.

Na rozdíl od Vás k uživení nepotřebuji městský majetek a městské dotace, které vy dlouhodobě využíváte. Ani městské zakázky moje firma nerealizuje. Přišlo by mi to jako zastupiteli nemorální. Do politiky jsem vstupoval s tím, že svými znalostmi jsem schopen městu pomoci. Pokud však vyjádřím obavy, že po zprovoznění nového obchodního centra při výpadovce na Pelhřimov může dojít ke kolapsu dopravy v případě, že se nic nepodnikne, jsem ze strany vládnoucí koalice největší nepřítel, kterého je potřeba jakkoliv zlikvidovat. Inu toto je asi ta otevřená radnice k názorům. K developerskému projektu, který uvádíte, sděluji následující. Mé pozemky tvoří pouhých 5% zmiňované lokality, tudíž naprosto zanedbatelnou část. Projekt není rozhodně nekvalitní, jak uvádíte. Studie předaná městu obsahuje prostor pro mateřskou školku a další služby - zázemí k rodinným domům, je v něm řešeno zachycování vody v přírodě apod. Nemyslím si, že Vás to ale zajímá. Vzhledem k mnoha útokům na mě budu požadovat jeho zveřejnění, tak se s ním budete moci blíže seznámit. V současné době jsem na dovolené, tématem se budu určitě zabývat po 11.3.2019.

 

Ing. Rostislav Habán se vyjádřil takto:

Ohledně mé osoby ve svém blogu pan Tomanec uvádí řadu spekulací, ale žádná fakta. Proto cítím potřebu uvést na pravou míru některé skutečnosti, zejména záležitosti týkající se mého zaměstnání. 

Při mém působení na krajském úřadě mě kontaktoval známý český headhunter, který mě "ulovil", abych šel pracovat do soukromé sféry. Neodešel jsem však rychle pracovat do společnosti KRONOSPAN, jak manipulativně uvádí pan Tomanec, ale do významné nadnárodní společnosti působící v oblasti recyklace odpadů. Po odchodu ekoložky společnosti KRONOSPAN na mateřskou dovolenou jsem následně na konci roku 2017 (na základě řádného výběrového řízení) začal pracovat ve společnosti Kronospan.

Zastupitelem města jsem od roku 2014. Z pozice zastupitele nemám žádnou možnost ovlivnit záležitosti týkající se správního řízení. Do výkonu státní správy nemohu zasahovat ani já, ani kolega zastupitel Tomanec. Na zasedání rady i zastupitelstva města jsem nikdy nemusel hlásit střet zájmů, jelikož žádný střet zájmů jsem dosud neměl, nemám a mít nebudu. Pokud pan Tomanec bude pokračovat v šíření zřejmých nepravd o mé osobě, budu se bránit právní cestou.

 

Radek Popelka, MBA ke svému nařčení uvádí:

Vážený pane Tomanče, velice mne potěšilo, že alespoň ve Vašich očích jsem se stal druhým nejvýše postaveným představitelem firmy Kronospan v zastupitelstvu. Bohužel pravda je taková, že tuto firmu jsem během svého života navštívil snad jenom pětkrát. Jednou jako člen oficiální delegace a v ostatních případech jen jako pouhý projektant. Co se týče pozemků, o které má tato firma zájem, tak je řeším jen a pouze z pozice člena majetkové komise. Tedy ze stejného postu a se sílou toho samého jednoho poradního hlasu jako Vy. Co mne na tomto konkrétním případu opravdu trápí, je neschopnost města reagovat na oficiální žádost. Vy moc dobře víte, že tato žádost se projednává již skoro rok a to bez jasného stanoviska. Doufám, že se mnou souhlasíte alespoň v tom, že každý žadatel má právo na odpověď a to kladnou nebo zápornou. Pokud si takto představujete ten „nový a čerstvý vítr“, tak to fouká asi směrem od hodně zatuchlé skládky odpadu.

4. 3. 2019