Hájemství aneb sto dní v kýblu (letí to letí)

Snad mne omluví/te/, že jsem si vypůjčil tento titulek z Facebooku pana Škarky (Fórum Jihlava), z jeho příspěvku ze dne 14.2.2019.

 

Je nesmírně vtipný, pravdivý a inspirativní. Pokud se prokoušete horou textu, zjistíte, že pan Škarka vidí hlavní činnost „uvolněného radního“, což je mimochodem zcela nová funkce, v tom, že obchází a hlavně: schůzuje.

Schůzovat uměli již i komunisté, kteří mimochodem byli i mistry na tvorbu různých koncepcí, usnesení a programových prohlášení.

Za důležité považuje to, že obejde všechno a všechny, vytvoří a oživí nové komise, které budou zase schůzovat. Jistě je fajn, že se všichni budou scházet, pokecají, dají si chlebíček a možná i kávu.

Ale přiznejme si: možnost takové školské komise magistrátu skutečně ovlivnit „systém vzdělávání v ČR“ je rovna možnosti vesnického praktika stanovit priority ve zdravotnictví.

Hodně úsměvně působí poznámka pana Škarky k práci všech jeho předchůdců.

Pan radní asi ani neví, že oblast školství, kultury, sportu a sociálních věcí byla v rukou Fóra Jihlava. Jediným hmatatelným úspěchem té doby byla takzvaná „vrata od stodoly“. Tedy hodně nepovedený pokus o oživení centra, který spočíval v instalaci malého pódia u morového sloupu.

Co mne potěšilo nejvíce, je to, že se začalo pracovat na „novém pojetí Vánoc  ze strany města“, tak alespoň se budu na něco moci opravdu těšit.

Poté, co je pohřbena možnost výstavby multifunkční haly v Jihlavě, zdravotní stav jihlavského hokeje se horší a horší a co nechceme a vlastně ani  nemůžeme převzít tu jednu silnici do Jihlavy, to je příslovečné světélko na konci tunelu.

MUDr. Zdeněk Faltus, zastupitel města Jihlavy

16. 2. 2019